ДІЯЛЬНІСТЬ ПАМ’ЯТКООХОРОННИХ ОРГАНІВ НА ШЕПЕТІВЩИНІ У 1920–1930-х РОКАХ - Байталюк, Ольга (Київські історичні студії, 2017)
У статті досліджено діяльність Київської крайової інспектури охорони пам’яток культури та мистецтва за межами Київської округи, зокрема на Шепетівщині, та співпраця інспектури з Всеукраїнським археологічним комітетом. Простежено роботу пам’яткоохоронних органів, спрямовану на порятунок пам’яток від остаточного руйнування