РОБОТА ЛАЗАРЯ СЛАВІНА У ДЕРЖАВНІЙ АКАДЕМІЇ ІСТОРІЇ МАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ - Черкаська, Дар’я (Київські історичні студії, 2017)
Стаття присвячена вивченню діяльності Лазаря Мойсейовича Славіна у Державній академії історії матеріальної культури в 1929–1938 рр. Саме в цій інституції молодий вчений здобув практичний досвід наукової та науково-організаційної роботи. Зазначені роки стали періодом суттєвих змін у веденні археологічних досліджень та у самій структурі археологічної науки.