КИЇВСЬКИЙ ТЕКСТ МИКОЛИ КОСТОМАРОВА (ДО ДВОХСОТЛІТТЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІСТОРИКА) - Ковальов, Євген (Київські історичні студії, 2017)
У статті йдеться про образ Києва, створений Миколою Костомаровим (1817–1885) — видатним вченим-істориком і громадським діячем. Костомарівська візія Києва — реального міста ХІХ ст., об’єкта історичних студій та ідеологічного конструкта — характеризується як складна мережа концептів («Київ — столиця» тощо).