КОНТАКТИ УКРАЇНСЬКИХ ОСВІТЯН З ЮГОСЛАВСЬКИМИ У 50–60-ТІ РР. ХХ СТ. - Саган, Галина (Київські історичні студії, 2016)
У статті розкрито напрями, форми та специфіку співпраці між українськими та югославськими освітянами. З’ясовано вплив державних органів Радянської України та Югославії на зміст контактів. Показано зацікавленість у вивченні фахового досвіду, обміні спеціалістами, учнями, студентами. Відзначено, що нехтування інтересами освітян, відсутність належної уваги до навчальних закладів з боку влади негативно відображалося на міжнародному авторитеті країни та дієвості її керівництва.