МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ В УНІВЕРСИТЕТІ СВ. ВОЛОДИМИРА - Тарасенко, Ольга (Київські історичні студії, 2016)
У статті проаналізовані праці Володимира Міяковського, Марка Антоновича та щоденникові записи студента Михайла Грушевського про період його навчання в Університеті Св. Володимира (1886–1894). Наголошується, що університетське наукове середовище сприяло формуванню його як високопрофесійного вченого і талановитого дослідника української минувшини.