Генерал Мирон Тарнавський у польському полоні (1918–1921 рр.) - Венглевич, Віктор (Київські історичні студії, 2024)
У статті охарактеризовано особу генерала Мирона Тарнавського під час його перебування в польських таборах полонених та інтернованих у Домб’є та Тухоля. Про його перше перебування у таборі Домб’є з кінця 1918 р. до середини 1920 р. відомо дуже мало. Натомість існує багато джерельних свідчень про його друге інтернування, котре він проходив у таборі Тухоля від липня 1920 до березня 1921 р. Наголошено, що він там користувався пошаною полонених старшин Української Галицької армії як офіцер найвищого звання, хоч не брав активної участі в житті табору.