Відображення історичної географії України на сторінках «Киевской старины» - Нікічук, Вікторія (Київські історичні студії, 2022)
У статті схарактеризовані історико-географічні розвідки на сторінках наукового часопису «Киевская старина». Проаналізовані матеріали тематично поділено на три напрями історико-географічних досліджень: історична політична географія України в цілому та окремих регіонів; історична географія населення України; картографія та історична топографія міст. Встановлено, що історична географія України представлена з погляду регіональних та локальних досліджень.