Історія становлення та сучасні тенденції релігійного життя українців Хорватії - Саган, Галина (Київські історичні студії, 2022)
У статті досліджується релігійне життя українців Хорватії, які у 2021 році відзначали 120-ту річ-ницю свого поселення на хорватських теренах. Аналіз здійснено на прикладі Греко-католицької церкви, оскільки майже всі переселенці походили з греко-католицьких регіонів України і, потра-пивши на чужину, переважно залишалися вірні цій конфесії. Розглянуто умови створення перших релігійних громад і проаналізовано головні історичні чинники, що в той чи інший час впливали на релігійне життя українців Хорватії.