МІСЦЯ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ ВОЇНІВ ВІЙСЬКА ПОЛЬСЬКОГО В СУЧАСНИХ МЕМОРІАЛЬНИХ ПРАКТИКАХ УКРАЇНЦІВ І ПОЛЯКІВ - Ковалевська, Ольга (Київські історичні студії, 2020)
Статтю присвячено виявленим на території України похованням полеглих воїнів Війська Польського, які є своєрідними місцями пам'яті, а також питанню залучення їх до сучасних меморіальних практик українців і поляків. Відзначення у 2020 р. 100-річчя польсько-українського військового союзу актуалізувало необхідність проведення спільних меморіальних заходів, під час яких здійснювалося б вшанування пам'яті загиблих представників обох народів, організовувалися інформаційні кампанії для громадян обох держав з метою популяризації відомостей про спільні сторінки їхньої історії.