«У ЖИТТІ ПОКИ “ЩАСТИТЬ”»: ОСВІТНЯ ТРАЄКТОРІЯ ПЕРЕСІЧНОЇ КИЯНКИ МОДЕРНОЇ ДОБИ ЗА АВТОБІОГРАФІЄЮ - Драч, Оксана (Київські історичні студії, 2020)
У статті розкрито формування особистості і життєві етапи рядової киянки Дашко як представниці молоді модерної доби. Аналіз автобіографії пересічної міщанки Києва поглибив розуміння доступності нижчої і середньої освіти на початку ХХ ст. Доведено, що незначні статки родини не були перешкодою для цілеспрямованої городянки у просуванні визначеною освітньою траєкторією.