ДІЛОВА ДОКУМЕНТАЦІЯ ЯК ДЖЕРЕЛО ДОСЛІДЖЕННЯ МУЗИЧНОГО СЕРЕДОВИЩА КИЄВА ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ — ПОЧАТКУ ХХ ст. - Мусіяченко, Ольга (Київські історичні студії, 2020)
У статті проаналізовано архівну документацію Києва другої половини ХІХ — початку ХХ ст. як джерело дослідження музичного середовища міста. Продемонстровано можливості її викорис- тання для вивчення музичного середовища Києва. Охарактеризовано приклади різних видів ділової документації: звіти, скарги, справи щодо клопотань про дозволи на виконання пісень українською мовою, постановку вистав, проживання в Києві євреям-музикантам тощо.