МИХАЙЛО ТАРНОВСЬКИЙ — ПЕРШИЙ ДОСЛІДНИК ІСТОРІЇ РОДИНИ ТАРНОВСЬКИХ - Товстоляк, Надія (Київські історичні студії, 2020)
У статті висвітлено сторінки життя киянина Михайла Володимировича Тарновського (1865–1943) та його наукової діяльності у галузі генеалогії, біографістики, історичного краєзнавства, шевченкознавства. Понад 40 років він досліджував меценатську діяльність родини дворян Тарновських, залишивши цінний матеріал з історії вітчизняної минувшини.