ДИНАМІКА ФОРМУВАННЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО СКЛАДУ УМАНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ІНСТИТУТУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ 1930−1998 рр. - Кривошея, Ігор; Джагунова, Олена (Київські історичні студії, 2020)
У статті висвітлено процес формування науково-педагогічного складу Уманського педагогічного інституту з 1930 до 1998 р., коли його було реорганізовано в університет. Проаналізовано етапи формування колективу інституту, кількісний та якісний склад, відтворено динаміку процесів розвитку установи у контексті освітнього процесу в Україні за радянських часів на основі аналізу вдосконалення викладацького потенціалу.