УКРАЇНСЬКЕ ПИТАННЯ ТА ПІДТРИМКА ЦЕНТРАЛЬНОЇ РАДИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ГУБЕРНІЇ - Ядловська, Ольга (Київські історичні студії, 2020)
У статті висвітлено ставлення громадсько-політичних сил міста Херсона та Херсонської губернії до подій 1917−1918 рр., зокрема періоду діяльності Української Центральної Ради. Приділено увагу характеристиці зборів, з’їздів регіону, метою яких було продемонструвати ставлення політичних сил та органів місцевої влади Херсонщини до основних державно-політичних актів періоду. Зазначено, що громадськість краю підтримала діяльність Центральної Ради, вимагала поширення на території губернії юрисдикції Генерального секретаріату, виступивши проти Тимчасової інструкції Тимчасового уряду.