ЕВОЛЮЦІЯ ОБРАЗУ УКРАЇНИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ ПІД ЧАС ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ - Міхєєв, Андрій (Київські історичні студії, 2020)
Зовнішньополітична підтримка часто є необхідною запорукою для здобуття та утвердження державності певної нації. При цьому важливо мати сформований образ держави в націтнальному дискурсі. Звідси видається важливим простежити еволюцію образу України в інтелектуальному дискурсі однієї з наймогутніших країн світу, а саме Великої Британії, протягом Першої світової війни. У статті досліджується зміна уявлень британських інтелектуалів про Україну під впливом різних, передусім геополітичних, факторів та дається загальна оцінка стану їхньої обізнаності з українською проблематикою.