МОЛДАВСЬКА АВТОНОМНА РАДЯНСЬКА СОЦІАЛІСТИЧНА РЕСПУБЛІКА У СКЛАДІ УСРР В 1924–1940 рр.: ДО ПИТАННЯ ПРО ІСТОРИЧНІ КОРЕНІ ВИНИКНЕННЯ СУЧАСНОЇ ПРОБЛЕМИ ПРИДНІСТРОВ’Я - Тучинський, Віталій (Київські історичні студії, 2016)
У статті досліджено утворення, особливості соціально-економічного, політичного та етнокультурного розвитку Молдавської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки з 1924 по 1940 рр. у контексті сучасної проблеми Придністров’я.