ДІЯЛЬНІСТЬ БЛАГОДІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У ТАБОРІ ЙОЗЕФОВ (ЧЕХОСЛОВАЧЧИНА) У 1921–1925 рр. - Срібняк, Ігор (Київські історичні студії, 2016)
У статті розкрито деякі аспекти діяльності товариства «Самопоміч», яке було уповноважене вирішувати всі питання, пов’язані з розподілом благодійних внесків та пожертв, що надходили до табору інтернованих вояків-українців у Йозефові. Наведено загальні обсяги матеріальної допомоги таборянам, які перераховувались українцями США та Канади. Проаналізовано процес збирання коштів для голодуючих селян Східної Галичини, а також перебіг політичної боротьби навколо цього, інспірованої більшовицькими агентами.