ВЕЛИКА БРИТАНІЯ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ (в 20-ті рр. XX століття) - Тюкалов, Михайло (Київські історичні студії, 2016)
У статті розглянуто роль Великобританії в перебудові Близького Сходу після Першої світової війни. Нова геополітична ситуація диктувала необхідність перегляду політики Великобританії шляхом встановлення мандатної системи на територіях колишніх арабських провінцій Османської імперії. Документально засвідчено, що зовнішньополітичний курс Британії здійснювався з метою захисту вітчизняних нафтопромисловців, а також імперських інтересів.