ВИКОРИСТАННЯ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБЕРЕЖЕНОСТІ ІНФОРМАЦІЇ МЕТРИЧНИХ КНИГ - Кригіна, Ольга (Київські історичні студії, 2019)
У статті розглянуто інформаційний потенціал метричних книг та використання інформації, що містять метричні записи. Розглянуто процес оцифровування як одного із стратегічних напрямків організації доступу до архівної інформації документів Національного архівного фонду та представлення цифрових копій метричних книг в мережі Інтернет. Наголошено на необхідності подальшого використання інформації метричних книг та ретельному збереженні цих історичних джерел.