СВЯТКУВАННЯ 1500-річчя КИЄВА 1982 РОКУ: ІДЕОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Tolochko, Serhii (Київські історичні студії, 2019)
У статті йдеться про святкування 1500-річчя Києва 1982 р. Розглянуто ідеологічні аспекти цієї події. Наголошується на тому, що деякі засоби, котрі були використані для святкування, були унікальними, тому наслідки цієї події відчутні і в наш час. Плідно досліджувати Київський ювілей можна завдяки розширенню джерельної бази, компонентами якої є діловодство радянських державних установ і органів компартії, публікації у радянських і зарубіжних засобах масової інформації, мемуаристика. Чимало цінного матеріалу може дати інтерв’ювання живих учасників святкових заходів («усна історія»).