СЕЙМОВІ КОНСТИТУЦІЇ 1611–1632 РОКІВ ПРО СТАН ЗЕМСЬКИХ ТА ҐРОДСЬКИХ КНИГ В УКРАЇНСЬКИХ ВОЄВОДСТВАХ - Grazhevska, Yana (Київські історичні студії, 2019)
Стаття висвітлює cтан земських та ґродських книг на теренах українських воєводств у сеймових конституціях Речі Посполитої. Автор прослідковує ступінь збереженості друкованих органів канцелярій, виокремлює регіональні особливості українських воєводств, вказує на особливості їхнього становлення та еволюції, виокремлює посадовців та ключових осіб. Аналізуються тексти сеймових конституцій за 1611–1632 роки, присвячені функціонуванню судів.