ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРОТИСТОЯННЯ МІЖ НІМЕЧЧИНОЮ ТА СРСР В ІСТОРІОГРАФІЇ - Салата, Оксана (Київські історичні студії, 2018)
У статті розглянуто інформаційне протистояння між двома тоталітарними державами — нацистською Німеччиною та Радянським Союзом на окупованих територіях України під час Другої світової війни 1939–1944 рр.; різні методологічні та інформаційно-ідеологічні принципи і підходи в дослідженні цієї проблеми. Розкрито основні напрями досліджень у вітчизняній та зарубіжній історіографії, що висвітлювали методи та технології впливу на населення України бійців Червоної армії та Вермахту.