УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ ТА ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ: ДО ПИТАННЯ ЩОДО ПЕРІОДИЗАЦІЇ ТА ХРОНОЛОГІЇ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОЇ БОРОТЬБИ ПОЧАТКУ ХХ ст. - Гай-Нижник, Павло (Київські історичні студії, 2018)
У статті розглядається контроверсійне питання періодизації політичної історії України початку ХХ ст., зокрема доби національно-визвольної боротьби та українських державних утворень 1917–1922 рр.