НІМЕЦЬКІ ДИПЛОМАТИ І ГОЛОДОМОР 1932–1933 рр. В УКРАЇНІ - Марочко, Василь (Київські історичні студії, 2015)
У статті досліджено реакцію німецьких дипломатів на події Голодомору в Україні. Проаналізовано особисті щоденники та офіційні звіти знаних дипломатів, наголошено на детальному інформуванні нацистського уряду про трагедію селянства.