УЧАСТЬ РОСІЙСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ В ДІЯЛЬНОСТІ ЧОРНОСОТЕННИХ ОРГАНІЗАЦІЙ НА УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЛЯХ НА ПОЧАТКУ XX СТОЛІТТЯ - Надтока, Геннадій (Київські історичні студії, 2017)
У статті висвітлено діяльність монархічних чорносотенних організацій в Україні початку ХХ ст. Йдеться, зокрема, про Союз руського народу, «Двуглавый орел» та інші реакційні утворення, що діяли під керівництвом не тільки шовіністично налаштованих політичних партій, а й Російської православної церкви. Розкрита сутність пропагандистської діяльності чорносотенних організацій та їхня участь у погромах, спрямованих проти національних меншин.