ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРНОГО ОСЕРЕДКУ У ГРИНВІЧ-ВІЛЛИДЖ У XIX — НА ПОЧАТКУ XX СТОЛІТЬ - Лях, Ольга (Київські історичні студії, 2017)
У статті висвітлено формування культурного центру в районі Гринвіч-Віллидж у НьюЙорку та життя нью-йоркської богеми. Увагу акцентовано на соціальних та економічних пе редумовах переселення до цього району письменників та художників, умови їхнього проживання та соціальної взаємодії. Аналіз причин формування культурного центру у Гринвіч-Віллидж зробив можливим розгляд питання соціальної та етнічної неоднорідності мешканців району.