НАВЧАННЯ ПІВДЕННИХ СЛОВ’ЯН У КИЇВСЬКІЙ ДУХОВНІЙ АКАДЕМІЇ (1900–1918) - Саган, Галина (Київські історичні студії, 2017)
У статті всебічно схарактеризовано навчання студентів південних слов’ян у Київській духовній академії на початку ХХ ст. Показано зацікавленість влади Російської імперії у підготовці духовенства для Балкан. Розкрито солідарність південнослов’янської молоді з українською громадськістю щодо неприйняття жандармсько-поліцейських методів управління в Україні, простежено долю випускників після здобуття освіти в Києві.