СТВОРЕННЯ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ КОМІТЕТУ КУЛЬТУРНОЇ ПОМОЧІ УКРАЇНЦЯМ У НІМЕЧЧИНІ У ТАБОРІ РАШТАТ (друга половина 1918 р. - Срібняк, Ігор (Київські історичні студії, 2017)
У статті проаналізовано діяльність раштатського відділення Комітету культурної помочі українцям у Німеччині, який перебрав на себе проведення всієї культурно-освітньої роботи в таборі Раштат з 1 серпня 1918 р. Завдяки його заходам у таборі було засновано кілька українських організацій («Просвіта» імені І. Франка, артистичне товариство «Бандура», товариство «Січ» та деякі інші), продовжувала свою діяльність кооперативна спілка «Єдність». Спираючись на таборовий актив, Комітет зумів відновити в таборі роботу освітніх курсів, допоміг в організації таборового театру. У Раштаті продовжувала видаватись таборова газета «Розсвіт», працювала гончарна майстерня.