ЗБЕРЕЖЕННЯ СВІТОВОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО: ВІДНОВЛЕННЯ ПАЛЬМІРИ В УМОВАХ ВІЙНИ В СИРІЇ (НА МАТЕРІАЛІ ЕЛЕКТРОННИХ ВИДАНЬ) - Кривошея, Ігор; Якименко, Людмила (Київські історичні студії, 2016)
У статті простежено зусилля Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, спрямовані на збереження культурних надбань у Сирії, де було зруйновано або пошкоджено цінні зразки античного мистецтва. ЮНЕСКО, зокрема, шукає шляхи фінансування й способи консолідації міжнародної спільноти для сприяння відновленню сирійської Пальміри — одного з шести об’єктів, внесених до списку світової культурної спадщини.