ПАВЛО ҐАЛАҐАН (1853–1869) У ДЖЕРЕЛАХ ОСОБОВОГО ПОХОДЖЕННЯ - Будзар, Марина (Київські історичні студії, 2016)
У статті поглиблено уявлення про родинно-генеалогічну історію сімейства Ґалаґанів, представників української еліти козацько-старшинського походження, у другій половині XIX ст. Автор створює «біографічний портрет» Павла Ґалаґана, останнього прямого нащадка роду, який набув високого соціального статусу на початку XVIII ст. У статті Павло Ґалаґан охарактеризований у контексті життєдіяльності свого соціального середовища на основі інтерпретації змісту джерел особового походження (мемуари, щоденникові записи, листи тощо), створених ним самим та близькими до нього людьми.