МЕЦЕНАТСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ РОДИНИ МЕДІЧІ У ФЛОРЕНЦІЇ - Лях, Ольга (Київські історичні студії, 2016)
У статті схарактеризовано меценатську діяльності Лоренцо і Козімо Медічі, окресленню її значення для культурного розвитку Флоренції. Зокрема, розкрито питання спонсорування мистецтва та протекції молодим митцям з боку родини Медічі, що залишило помітний слід у становленні культури епохи Ренесансу.