УМАНСЬКИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ — ПОЧАТОК ІСТОРІЇ - Джагунова, Олена (Київські історичні студії, 2016)
У статті проаналізовано розвиток Уманського учительського інституту. Досліджено його діяльність у довоєнний період, в роки Другої світової війни та відновлення цього навчального закладу в повоєнний час. Простежено динаміку контингенту студентів та викладачів інституту, розглянуто еволюцію його структури.