ПОЗАТАБОРОВИЙ ПРОСТІР ІНТЕРНОВАНИХ ВІЙСЬК УГА В ЧСР: ПОВСЯКДЕННЯ РОБІТНИЧИХ ВІДДІЛІВ (1922–1923 рр.) - Срібняк, Ігор (Київські історичні студії, 2016)
У статті проаналізовано основні прояви повсякденного життя інтернованих вояків Української Галицької Армії, які у складі робітничих відділів (сотень) відряджались до різних місцевостей Чехословаччини для виконання широкого кола робіт. Перебуваючи поза табором, відділи зберігали військову організацію, на чолі кожного з них перебував призначений командою УГА в Йозефові старшина. У вільний від роботи час члени робітничих відділів намагались організувати своє дозвілля, часто у відділах діяли освітні курси та школи для малограмотних. Інтерновані вояки зі складу робітничих команд завжди брали участь у зборах коштів для загальнонаціональних та крайових потреб, роблячи таким чином свій внесок у боротьбу за визволення України.