Діяльність Українського культурно-просвітнього товариства «Кобзар» (м. Загреб) з організації діаспорного життя в Хорватії - Саган, Галина; Рублик, Святослав (Київські історичні студії, 2022)
У статті досліджується громадське життя українців Загреба (Хорватія) на прикладі діяльності Загребського культурно-просвітнього товариства «Кобзар», яке вже продовж 50-ти років є основним центром організації діаспорних заходів у столиці Хорватії та поза її межами. До аналізу долучено низку матеріалів з власного архіву Славка Бурди – нинішнього голови Товариства – та інтерв’ю з ним. Проведене дослідження засвідчує вагому роль «Кобзаря» в організації діаспорного життя українців Хорватії.