З листів лубенського полковника Леонтія Свічки - Мицик, Юрій; Тарасенко, Інна (Київські історичні студії, 2022)
У статті представлені архівні документи, листи лубенського полковника Леонтія Свічки, що стосуються його зв’язків з компанійським полковником Іллею Новицьким. Йдеться про вирі-шення проблем постачання прикордонних військ провіантом, грошима, розташування компа-нійців на зимових квартирах на Лубенщині, розв’язання конфліктів між компанійцями та місце-вими жителями.