«Вермахту потрібні солдати»: виховання й освіта під впливом нацизму - Ковальчук, Вікторія (Київські історичні студії, 2022)
У статті проаналізовано, як засобами освіти й виховання відбувався процес формування нового ідеалу чоловіка в Третьому рейху. Зазначено чинники, що вимагали створення нового ідеалу маскулінності, та досліджено теоретичні розробки провідних діячів націонал-соціалізму в цій галузі. З’ясовано, що на реалізацію цих ідей спрямовувалася вся діяльність Міністерства народної про-світи й пропаганди на чолі з Й. Геббельсом, а також Міністерства науки, виховання і народної освіти під керівництвом Б. Руста. Також автором виділено ті тенденції, що виникли в суспільстві через появу образу чоловіка як солдата.