«Були присутніми, слухали, ухвалили…»: функціонування Варшавської жіночої прогімназії за протоколами засідань педагогічної ради 1914 року - Драч, Оксана; Івахненко, Ірина (Київські історичні студії, 2022)
У статті досліджено заходи педагогічної ради Варшавської жіночої прогімназії щодо організації роботи освітнього закладу. Гімназія мала забезпечити формування лояльних до російської імперської влади генерацій дівчат у Польщі. З’ясовано комплекс навчально-виховних і фінансових питань функціонування прогімназії, розглянутих на засіданнях протягом другого півріччя 1913–14 навчального року.