МІСЦЕ ЖІНКИ В ПОЛІСНОМУ СУСПІЛЬСТВІ ТА ІНСТИТУТ ЛЕГАЛЬНОЇ ПРОСТИТУЦІЇ В АФІНАХ V ст. до н.е. - Голованов, Сергій (Київські історичні студії, 2016)
Статтю присвячено проблемі становища жінок в античному суспільстві. Також здійснюється спроба дослідити зв’язок між демократичними традиціями афінського суспільства та природою такого явища, як легальна проституція в античному полісі.