Діяльність Збірної станиці Української національної армії у Відні щодо залучення до складу Галицької армії військовослужбовців неукраїнського походження - Стецишин, Олег (Київські історичні студії, 2021)
У статті досліджується маловивчене явище вітчизняної історії новітньої доби — військове найманство на прикладі діяльності Збірної станиці Української національної армії (ЗС УНА). Впродовж 1918–1923 років вона діяла у столиці Австрії Відні й займалася залученням на українську військову службу колишніх військовослужбовців австро-угорської армії неукраїнського походження. Розвідка ґрунтується на критичному вивченні робочої документації ЗС УНА та аналізі інших архівних й опублікованих матеріалів.