ПОЗИЦІЯ ПОСЛІВ БЕЛЗЬКОГО ВОЄВОДСТВА НА ТОРУНСЬКОМУ СЕЙМІ 1576 РОКУ - Мотуз, Марія (Київські історичні студії, 2020)
У статті висвітлюються особливості функціонування парламентаризму на українських землях у період їх перебування у складі Речі Посполитої. Як приклад було використано повітовий сеймик Белзького воєводства у 1570-х роках. Особливу увагу приділено діяльності представників цього регіону на Торунському сеймі 1576 року. Було встановлено, що белзькі посли консолідувалися з представниками українських воєводств і коронною шляхтою у головних питаннях, що розглядалися під час цього сейму.