УСПІХИ ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В РЕСПУБЛІЦІ КОРЕЯ: ІСТОРИЧНІ ЧИННИКИ СУЧАСНОГО РЕФОРМУВАННЯ - Саган, Галина; Трофимченко, Анастасія (Київські історичні студії, 2020)
У статті здійснено аналіз історичних подій, передусім ХХ ст., що уможливили сучасні зміни в шкільній освіті Республіки Корея. Показано, як попри складну ситуацію, що склалася на Корейському півострові до кінця Другої світової війни, південні корейці за сприяння Американської Військової Адміністрації зуміли подолати усі негативні залишки колоніального періоду й виробити чітку траєкторію реформування освітньої системи. Також продемонстровано, що освіту в Південній Кореї визначено як пріоритетний чинник успішного державного розвитку і безпеки країни загалом. Презентовано основні сучасні досягнення шкільництва Республіки Корея.