ВЗАЄМОВІДНОСИНИ МІЖ ГЕТЬМАНЩИНОЮ І ЗАПОРОЖЖЯМ У ДОБУ ІВАНА БРЮХОВЕЦЬКОГО - Щербак, Віталій (Київські історичні студії, 2016)
У статті досліджено основні напрями взаємовідносин між урядом гетьмана Івана Брюховецького та кошем Війська Запорозького Низового 1663–1668 рр. Акцентується увага на московському чиннику, який значною мірою визначав їх характер.