УКРАЇНСЬКИЙ ВЧЕНИЙ ПРОФЕСОР С.П. ТИМОШЕНКО (1881–1950) - Уткін, Олександр (Київські історичні студії, 2020)
У статті проаналізовано основні періоди службової, громадської, політичної, освітньої та наукової діяльності українського вченого, інженера, професора архітектури Сергія Прокоповича Тимошенка. Розглянуто його участь у розбудові Української держави, адже протягом 1919–1920 рр. він обіймав посаду міністра шляхів в урядах УНР та став засновником високої архітектурної школи в Києві. В еміграції Сергій Тимошенко займався педагогічною роботою, розробкою та реалізацією різних проєктів архітектурного будівництва в стилі українського бароко.