РОЗРАХУНКОВІ КНИГИ ЛЬВОВА ЯК ДЖЕРЕЛО ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СТРАТИФІКАЦІЇ МІСТА У ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ XV ст. - П’янкова, Єлизавета (Київські історичні студії, 2020)
У статті розглянуто проблему соціальної стратифікації Львова у першій половині XV ст. на основі аналізу комплексу записів найстарішої із розрахункових міських книг. Авторка виявила кількість записів стосовно видатків і доходів міста й на цій основі зробила висновки щодо професійної стратифікації мешканців та їхнього складу.