ДЕРЖАВНИЙ СЕКРЕТАР США ДЖОН ФОСТЕР ДАЛЛЕС: КУРС НА ОСОБИСТУ ДИПЛОМАТІЮ? - Клиніна, Тетяна (Київські історичні студії, 2020)
У статті розглянуто постать Джона Фостера Даллеса, державного секретаря часів президентства Дуайта Ейзенхауера. В історіографічній традиції ця особа найчастіше постає у негативному ракурсі, йому приписують роль «досвідченого злого генія». Автор надає короткі біографічні відомості життєдіяльності державного секретаря, щоб з’ясувати умови, в яких формувався світогляд останнього, що згодом став основою його політичної поведінки. Вказується, що загалом Джон Фостер Даллес був одним із найвпливовіших державних діячів в історії американського політичного істеблішменту. Власне, сам Дж.Ф. Даллес був відображенням напруженості, що спостерігалася в Сполучених Штатах Америки наприкінці 1940−1950-х років, а тому ці фактори не могли не вплинути на його особисте життя та кар’єру.