ВПЛИВ РЕЛІГІЙНОЇ КРИЗИ XVIII ст. НА РОЗГОРТАННЯ ПРОЦЕСУ «МАГІЧНОГО ВІДРОДЖЕННЯ» У ФРАНЦІЇ - Помазан, Дмитро (Київські історичні студії, 2020)
У статті розглядається вплив європейської релігійної кризи XVIII ст. на активізацію процесу «Магічного Відродження» на території Франції протягом XIX ст. Змістовно висвітлюються компоненти релігійної кризи, пов’язані зі світоглядними моделями та альтернативними сакральними системами, зокрема езотеричного характеру. Розглянуто історію становлення окремих езотеричних таємних товариств, які стали ключовими орієнтирами для адептів «Магічного Відродження»