ХТО З РОДИНИ ХОДЕЦЬКИХ ПРЕДСТАВЛЯВ РУСЬКІ ВОЄВОДСТВА НА СЕЙМАХ КОРОНИ ПОЛЬСЬКОЇ У 1493–1533 РОКАХ - Piankova, Yelyzaveta (Київські історичні студії, 2019)
Метою цієї розвідки є спроба з’ясувати, чи брали участь представники родини Ходецьких у коронних сеймах за період з 1493 по 1533 р., разом з тим встановити, кому з братів і скільки разів доводилося виступати представниками від шляхти руських воєводств Корони на сеймах кінця XV — першої третини XVI століття. На основі опрацьованих джерельних матеріалів вдалося простежити парламентарну діяльність представників родини панів з Ходчі під час роботи сеймів у період правління королів Яна Ольбрахта, Олександра І та у першій половині панування Сигізмунда І.