СУЧАСНА СЕРБІСТИКА В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМАТИКА ТА НАУКОВІ ЦЕНТРИ - Mudrak, Maryna (Київські історичні студії, 2019)
У статті зроблено аналіз наукового інтересу українських вчених до історії, мови та літератури Сербії, доробок яких ми визначаємо як сербістику. Починаючи з 1991 р., в Україні розпочалися кардинальні зміни в усіх сферах життя, що також позитивно вплинуло на формування наукових центрів сербістики при університетах та академічних інститутах. Вивчення доробку вчених, котрі присвятили свої праці сербській проблематиці, дозволило нам відтворити картину української сербістики.