НІМЕЦЬКО-РАДЯНСЬКЕ СПІВРОБІТНИЦТВО В 1921–1930 РОКАХ І БЕЗПЕКА ПОЛЬСЬКОЇ ДЕРЖАВИ В ОЦІНЦІ II ВІДДІЛУ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ВІЙСЬКА ПОЛЬСЬКОГО - Landmann, Tomasz (Київські історичні студії, 2019)
У статті зроблено спробу розглянути конкретні приклади політичного, економічного й військового співробітництва Німеччини й Радянської Росії, а пізніші — Радянського Союзу впродовж 1921–1930 років. Автор наголошує на тому, що німецько-радянська співпраця у цей період склала суттєву загрозу безпеці Другої Польської Республіки.