НАУКОВА СПІВПРАЦЯ І.Я. ФРАНКА ТА В.М. ПЕРЕТЦА (ЗА ЕПІСТОЛЯРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ) - Шаповал, Андрій (Київські історичні студії, 2018)
У статті на основі аналізу листування українського письменника та літературознавця І.Я. Франка з українським та російським філологом, дослідником давньої української літератури В.М. Перетцем висвітлено багаторічну наукову співпрацю та творчі стосунки між вченими. Відображено їхню діяльність щодо дослідження рукописних пам’яток і вивчення історії україн- ської літератури та театру. Розказано про зусилля В.М. Перетца щодо запрошення І.Я. Франка до роботи в Університеті св. Володимира у Києві